Labbera & Råda säteri

Kommun:  
Typ av besöksmål:  
Information på: 

GPS: 57°39'35.5"N 12°05'11.3"E

Med utgångspunkt från Råda säteri finns goda möjligheter till promenad, motion, naturupplevelser och rekreation. Halvön som finns i Rådasjöns naturreservat heter Labbera. Här plockar du årets första vitsippsbukett, tar ett kvällsdopp en ljummen sommarkväll, går genom prasslande höstlöv eller tar en tur på skridskor på isen. Ute på Labbera finns flera olika stigar. En av dem är Naturstigen och här finns skyltar som berättar om fåglar, fiskar, insekter, gamla träd och en ruin. Naturstigen är cirka två kilometer och den är lätt att gå. Det är även möjligt att ta med barnvagn. Man får dock inte cykla.

Utmed naturstigen finns naturfrågor att lösa med hjälp av en smartmobil. Frågorna svaras med hjälp av en app. Appen Naturfrågan Mölnlycke laddas ner på AppStore eller PlayStore.

Ruinen på Labbera har aldrig varit en färdig byggnad. Den uppfördes som ruin av friherrinnan Martina von Schwerin som en överraskning till sonen i början av 1800-talet. Den är ett värdefullt exempel på den romantiska historiesyn som rådde under denna tid. Här finns också tecken på att en fornborg kan ha legat här med vattenmagasin och muromgärdade rågångar.

Länk till extern information här.

Hitta hit

Från riksväg 40, ta avfart 72 mot Mölnlycke. Sväng höger, och fortsätt sedan rakt fram i rondellen på Säterivägen. Följ skyltningen mot Råda säteri. Parkering finns här. 57°39'39.0"N 12°05'23.9"E

PÄRLOR I GÖTEBORGS INSJÖRIKE

 c/o Partille kommun, 433 82 Partille

 Lena Tillgren: lena.tillgren[a]goteborgsinsjorike.se
© 2017 PÄRLOR I GÖTEBORGS INSJÖRIKE. ALL RIGHTS RESERVED
HEMSIDAN ÄR SKAPAD AV 
AlizonWeb AB