Varför denna karta?

Tycker du det är svårt att hitta nya sevärdheter i ditt närområde? Eller besöker du Göteborgs Insjörike som turist? Då har vi i denna kartan blandat kända, välbesökta områden med lite mer svårhittade platser. Gemensamt för dem alla är att de har med natur eller kultur att göra.

Vi har valt att kalla dem ”Pärlor” för det är så vi ser dem, som små värdefulla platser man kan besöka utan att behöva resa långt. Flera av platserna når man dessutom enkelt med pendeltåget Göteborg-Alingsås.

Flera av platserna ligger i kuperad terräng och kräver stadiga skor, medans några kan besökas med barnvagn. Alla pärlorna är sevärda året om, dock finns det vissa platser som har öppettider eller som kräver att man bokat tid om man vill få den fulla upplevelsen. Kolla därför på symbolen vid den plats som du tänker besöka.

I Göteborgs Insjörike finns det oerhört mycket att se och uppleva. Dessutom jobbar eldsjälar hela tiden med nya projekt och idéer som utvecklar området och bidrar till en levande landsbygd. Tänk på att många jobbar frivilligt med att hålla liv i de gamla byggnaderna. Så visa hänsyn både till dessa engagerade personer och till naturen när du besöker alla pärlorna, för du ska väl se alla?

PÄRLOR I GÖTEBORGS INSJÖRIKE

 c/o Partille kommun, 433 82 Partille

 Lena Tillgren: lena.tillgren[a]goteborgsinsjorike.se
© 2017 PÄRLOR I GÖTEBORGS INSJÖRIKE. ALL RIGHTS RESERVED
HEMSIDAN ÄR SKAPAD AV 
AlizonWeb AB